Author Archives: Anton

riviermuziek

Een prachtig filmpje over een boot die de haven van Rotterdam binnenvaart.

/ No comments

ongelukkig (remix)

Passende muziek voor op een feest waar niet gelachen mag worden.

/ No comments

eenzaam op de hotelplee (remix)

Passende muziek voor bij een deprimerende workout.

/ No comments

Een vriend

Een eenzame man met een baard gaat op zoek naar een vriend.

/ No comments

Een droom over de zomer

Een liedje over een eindeloze zomerdag, met een prachtig filmpje afkomstig van een Duitse jongen die samen met zijn zusje (en een steadicam) door zijn dorp rent.

/ No comments

Een droom over vogels

Een vervreemdend filmpje met een vrachtwagen in de wei, en een heleboel vogels. Voorzien van een stukje esoterische muziek, geschreven in de afgrijselijk koude lente van 2013.

/ No comments

Iemand is hier de weg kwijt

Een heel kort filmpje over een paar mannen die een slapende vriend wakker schreeuwen. Wat zou er op dat moment door zijn hoofd gaan?

/ No comments

De grote vaart

Sfeervol filmpje over een boottocht en een lied met een bijpassend verhaaltje. Er was eens een man die wou varen over de grote zee.

/ No comments

Optreden in Imperium (2012)

Registratie van mijn concert in Leiden (27-12-2012), nu met goed geluid en extra veel megapixels!

/ No comments

Het lied van Truus en Harrie

Een mooi jaren 50-filmpje over vrouwen op de boerderij, met een liedje waarin het allemaal nog eens wat beter uitgelegd wordt.

/ No comments

Ik slaap niet (remix)

De titel zegt het al: een remix van ‘Ik slaap niet’.

/ No comments

Goud in handen

Ik ben verliefd op Ofra Haza. Jammer genoeg is ze dood. Hier een liedje waarin ze aan het einde een stukje meezingt. Het origineel komt uit Mi Li Yten (1978). Ook te zien: de Turkse funksnor Kem Karaca.

/ No comments

Er was iemand bij

Filmpie vanuit een satelliet in een baan om de aarde; liedje over jaloezie, met een boel bliepjes en een robotstem. Diepzinnig!

/ No comments

Ik zing de hele dag

Ik krijg wel eens het verwijt dat ik alleen maar depressieve nummers maak. Voor de verandering nu dus maar eens een vrolijk liedje!

/ No comments

Heus niet leuk

Ik heb geen flauw idee meer waar ik dit filmpje heb gevonden. Kent of bent u deze treurige jongeman? Neem dan contact op, zodat ik de credits kan aanpassen.

/ No comments

Ik doe alles net verkeerd

Engeland, 1983: onbegrepen pubers in grijze pakken, rijdend op Italiaanse brommertjes. De bedoeling was dat het bijpassende liedje een beetje zou klinken als een nummer van Pulp of The Smiths (maar dan in het Nederlands).

/ No comments

Huilebalk

Liedje dat ik een paar jaar terug al eens had opgenomen, nu eindelijk het goeie filmpje erbij gevonden. Met de enige echte Louise Brooks!

/ No comments

Het is mooi geweest

Een krankzinnige scène uit een Russisch kantoor.. zou dit echt gebeurd zijn? Begeleid door een liedje over verandering, met een fijne baslijn.

/ No comments

Liftmuziek

Een liedje voor in de lift. In het bijbehorende filmpje is een meneer te zien die een heel weekend lang in een lift zit opgesloten. Saai hoor.

/ No comments

Het duistere geheim van Wim en Johanna

Een tamelijk angstaanjagend filmpje over een wieg, met een rustgevend pianodeuntje erbij. Wat hebben Wim en Johanna op hun kerfstok?

/ No comments

Eenzaam op de hotelplee

Amerikaanse motelkamers… een onuitputtelijke inspiratiebron voor iedereen die op zoek is naar optimisme en levenslust!

/ No comments

Raak me aan (Twin Peaks)

Een mashup, zoals dat heet, van Raak me aan (een liedje dat ik een paar jaar terug opnam) Laura Palmer’s Theme (uit Twin Peaks) en het gitaarloopje uit Sneeuw (zie elders op deze site). Met een filmpje uit de jaren 50.

/ No comments

Warmbad

Een eerdere versie van dit liedje maakte ik meer dan tien jaar terug. Nu opnieuw opgenomen en voorzien van een geweldig filmpje van een Amerikaan die rondjes rijdt op een besneeuwd parkeerterrein.

/ No comments

Optreden in Imperium (2011)

Beelden van mijn allereerste concert (28-12-2011).

/ No comments

Nieuw Vennep

Ik voel me altijd een beetje schuldig als ik de oorspronkelijke muziek wegknip uit een filmpje. Bij dit filmpje speelt dit gelukkig niet; het is opgenomen door een treinmachinist, en het enige oorspronkelijke geluid is het geraas van de trein.

/ No comments

Nooitgedacht

In Zweden woont een stel dat Super8-filmpjes maakt en op YouTube zet. Prachtig, maar in de loop der jaren zie je de jongen steeds kaler worden en het meisje steeds dikker, waardoor het allemaal ook wel weer wat treurigs krijgt.

/ No comments

Help mij

Misschien moet ik toch weer eens naar de kerk gaan, denk ik elke keer als ik dit filmpje zie.

/ No comments

Ik ben niet eens bezopen

Ik ben een grote fan van dit filmpje. Het werd in 1974 opgenomen tijdens de bruiloft van een Engels stel. Er zitten zoveel prachtige details in: bruidsmeisjes, rare ooms en tantes, ouders, eigenaardige kleren. En het liedje is ook leuk.

/ No comments

Eentonigheid

Nachtelijk pianospel, met een animatiefilmpje van iemand die ook niet kon slapen.

/ No comments

Parkeerplaats

Parkerende auto’s in Canada, begeleid door Philip Glass-achtig pianogerommel. Speel dit af om tot rust te komen tijdens moeilijke momenten. Of als je gedeprimeerd wil raken tijdens leuke momenten.

/ No comments

Kantoorblues

Er is een site waarop je computergestuurde popjes jouw toneelstukje kunt laten opvoeren. Je kunt ook naar de resultaten van anderen kijken. Zou deze dialoog echt hebben plaatsgevonden?

/ No comments

Amsterdamse wijven

Ik wou een soort Roy Orbison-ballad maken. Niet helemaal gelukt, maar er zit in ieder geval een hele mooie slotzin in. Begeleid door een Super8-filmpje dat werd opgenomen tijdens Koninginnedag in Amsterdam (door mensen die ik niet ken).

/ No comments

Ik wil je terug

Een van de mooiste filmpjes die ik ooit op YouTube heb gezien. Opgenomen in Seoul, Zuid-Korea door een Amerikaanse fotograaf. Het duurde even voor ik doorhad hoe hij het had opgenomen – het is echt een mooie vondst.

/ No comments

Een dagje naar het strand

Hele mooie beelden van een meneer die reusachtige zeepbellen blaast. Oorspronkelijk is het grijs, grauw weer op het strand – ik ben zo vrij geweest het beeld een beetje gelig te kleuren en wat wazig te maken.

/ No comments

Ik Slaap Niet

Oorspronkelijk danst de man in dit filmpje op het nummer ‘Pokerface’ van Lady Gaga, en dat bleek precies hetzelfde tempo te hebben als de drumsample die ik in dit nummer gebruik.

/ No comments

Elke keer

Een heel mooi filmpje. Het was een afstudeerproject van een student animatie aan de filmschool van Montreal, en ik heb het gebruikt om er een liedje voor mijn vrouw bij te maken.

/ No comments

Twijfel niet aan mij

De meneer in dit filmpje heet Hannibal King. Lijkt me een passende naam voor zo’n spierbundel. Maar waarom, in godsnaam, staat die man halfnaakt in een treurig speeltuintje zijn kunsten te vertonen?

/ No comments

Ik wil dromen van iets moois

Dit filmpje is prachtig. Het komt uit het archief van het Amerikaanse equivalent van Postbus 51. Daar staan allemaal oude films over het nut van gezond eten en op tijd naar bed gaan en dat soort dingen.

/ No comments

Bos

Oorspronkelijk werd dit filmpje begeleid door een nummer van Brian Eno. Niet de minste, maar (op mijn eigen website mag ik dit wel zeggen) ik vind mijn muziek er eigenlijk beter bij passen.

/ No comments

Proletariat

Sint-Petersburg schijnt een prachtige stad te zijn, maar voor de liefhebbers van Oostblokellende is er gelukkig ook genoeg te beleven. Grauwe flats, verveloze speelplaatsjes, kapotte Lada’s. Nu met bijpassende pianomuziek.

/ No comments

Detroit

Muziek bij beelden van ingestorte huizen in de leeggelopen wijken van Detroit. Ik zag overigens laatst een documentaire waarin het juist de goede kant op ging met die stad. De mensen daar wonden zich erg op over alle negatieve aandacht.

/ No comments

Sneeuw

Op de Zuidpool woont een gekke fotograaf met een grote grijze baard die hele mooie timelapse-filmpjes maakt. Daarvoor moet hij urenlang doodstil met zijn camera op dezelfde plek staan. Lijkt me een fijne bezigheid als het 50 graden vriest.

/ No comments

Johannesburg, 1972

Dit is mijn grootste hit. Tienduizenden kijkers op YouTube! Maar aan de reacties te zien bestaat dat publiek voornamelijk uit rechts-extremistische engerds met een politiek incorrecte mening over de apartheid. Jammer, want het is best een mooie melodie.

/ No comments

Ongelukkig

Ik had zin om eens een treurig nummer te maken met Spaanse gitaren. De beelden zijn een beetje bij elkaar geraapt, maar de dansende dames zijn prachtig.

/ No comments